CEDIT Storie tegels vertellen een verhaal

CEDIT Storie wandtegels

De CEDIT Storie tegels, ontworpen door Giorgia Zanellato & Daniele Bortotto, winnen de Red Dot Award Product Design 2017 en mogen zich “Best of the Best” noemen in het internationale design van wand- en vloertegels. Een jaar na de herstart van CEDIT door Florim, markeert dit tevens een eerbetoon voor het merk, zeker ook na het succesvol ontvangen van de NYCxDESIGN Award (ICFF) en de Hospitality Design Awards. Het merk CEDIT – Ceramiche d’Italia versterkt zijn positie als wereldleider op het gebied van design en het ontwerpen van tegels. Het succes van de tegelcollectie Storie is daar het bewijs van. Nauwelijks een jaar na de herstart blijft het merk in waardering stijgen en bevestigt zijn kracht als synoniem met design en high-end keramische tegels voor wand en vloer.
 
CEDIT Storie badkamertegels

De geschiedenis ontwerpt de CEDIT Storie wandtegels

In lijn met een ontwerpmethode die de geschiedenis van verborgen en beleefde plaatsen visualiseert, ontwierp het duo Giorgia Zanellato en Daniele Bortotto, de CEDIT Storie collectie van wandtegels en vloertegels. De tegelserie bestaat uit vijf verschillende sets van wandtegels, met de afmetingen van 120x240cm, die in een complete muurbedekking de meedogenloze vooruitgang van de tijd weergeeft. De ontwerpers verkenden het architectonische landschap van Italië – het interieur en zijn nostalgische contrasten – van statige landhuizen, villa’s en aristocratische paleizen, boerderijen en oude fabrieken en hun omgevingsinvloeden op de materialen van destijds. Kijkend naar de veranderingen die door de (soms onvriendelijke) tijd worden veroorzaakt, ontstaat een ontdekkingsreis naar de interpretatie van de gradiënten van kleur, schaduw, textuur en consistentie van gepleisterde wanden. Technologische innovatie stelt CEDIT in staat om op de grote keramische Storie tegels alle effecten van slijtage en stratificatie te reproduceren die normaal gesproken slechts door de tijd kunnen worden gecreëerd.

CEDIT Storie tegels

Roest en vocht vormen de basis

Zanellato and Bortotto hebben voor het ontwerp van deze keramische tegels precieze contexten en gebieden geselecteerd, en een specifiek effect geïdentificeerd dat door het verouderingsproces in elk van hen wordt veroorzaakt. De vervaagde fresco aan de muur van een villa, het vocht dat wordt gevonden op gewoon of decoratief pleisterwerk of de vorm van roestvlekken op de muren. De muren van een kamer zijn de oppervlakken waarop de stemmingen, momenten en verhalen die ze bevatten zijn ingetekend. Hun uiterlijk verandert en laat een visuele impressie achter over de unieke gebeurtenissen waarvan zij de stille bewaarders zijn.
 
CEDIT Storie tegels detail

Keramiek dat uw interieur een Storie meegeeft

De unieke aard van deze momenten en gebeurtenissen is vertaald in keramiek, eeuwenlang een kunstvorm die alleen door ambachtslieden werd vervaardigd, een materiaal dat kan worden gevormd om originele, onoplosbare panelen te creëren, zelfs in grote maten. De tegelplaten, ontworpen voor het bedekken van binnen- en in sommige gevallen buitenmuren, bevatten prachtige pigmenten en kleurvariaties, de herinnering aan een betoverend verleden en bewaarders van antieke, verdwijnende tradities en kennis. Vergane glorie ontstaan door natuurlijke invloeden hebben zo vijf verschillende verhalen in wandtegels gecreëerd die de basis vormen voor de Storie tegels van CEDIT. De bijpassende vloertegels in de maat 120×120 cm of in 60×120 cm completeren de impressie van het verhaal dat deze wand- en vloertegels d.m.v. interieurdesign aan u willen vertellen.

 

Storie tegels CEDIT

CEDIT Storie tegels vertellen een verhaal
5 (100%) 1 stemmen

Heeft u een vraag over deze tegels of dit artikel?

Naam (*)

Emailadres (*)

Uw vraag

* verplicht