Flaviker HANGAR tegels

Flaviker HANGAR tegels

Met de nieuwe tegelserie HANGAR verrijkt Flaviker het WIDE project dat gewijd is aan hun passie voor grote keramische tegels. De Flaviker HANGAR tegels experimenteren met het weergeven van industriële materialen en brengt aan het licht wat normaal verborgen blijft, zoals betonplaten met fiberglas ten behoeve van isolatie en de ruwbouw van scheidingswanden. De originele decoratie van de tegels is geïnspireerd op deze texturen in het beton en de invloed van materialen daarop. Geheel in lijn met de huidige designtrends wordtFlaviker HANGAR tegels decor deze ongebruikelijke esthetiek naar grote keramische wandtegels en vloertegels getransformeerd. De WIDE tegelformaten van Flaviker, variëren in de grootte tussen 160×320 cm en 80×80 cm, ontstaan vanuit een revolutionaire technologie die het mogelijk maakt om de keramische tegelplaten, met de geringe dikte van slechts 7 mm, sterk en licht te produceren. De technische kwaliteit van de tegelplaten is dusdanig hoog dat ook het gebruik in geavanceerde oplossingen zoals de externe bekleding van gebouwen, met geventileerde gevels of gelijmd, mogelijk is.

 

Flaviker HANGAR als wandtegels of vloertegels

De nieuwe tegelserie richt in al zijn vormen op het ontwerp van grote architectonische projecten, zelfs in de detailhandel, horeca en de personalisatie van residentiële ruimten. Het benutten van de karakteristiek van het product kan optimaal plaatsvinden wanneer oplossingen met een grote visuele impact gevraagd zijn. Met Flaviker HANGAR als wandtegel of als vloertegel worden muren en vloeren van een gedurfde modieuze “industrie” look voorzien. Deze is eventueel nog te verzachten met andere tegel teFlaviker HANGAR Coal tegelsxtuur inspiraties, zoals bijvoorbeeld Crossover materials. De chromatische decors en kleurnuances zijn gevat in vier kleurvoorstellen, variërend van het eclectische Smoke, dichter bij de cementtinten met het elegante Ash, meer duidelijk, helder en intens is de kleur Coal en zo warm en omhullend als Sand. De kleurtinten creëren een nieuw postindustriële esthetiek die perfect samengaat met de belangrijkste tegeldecors en andere natuurlijke materialen waaronder steen en houtsoorten.

 

Tegeldecors en buitentoepassingen

De decoratieve geest voor het interieur van de Flaviker HANGAR tegels wordt voornamelijk tot uiting gebracht in de driehoekige tegelvorm met zijdes van 30 cm. Een aansprekende vorm die het lineaire uiterlijk van het product verbetert en geschikt is voor gebruik op zowel de vloer en wand. Met dit tegeldecor is het leggen van een veelvoud aan verschillende patronen te realiseren, zelfs in veelkleurige uitvoeringen. HANGAR is een compleet project dat ook X20-versie, met een dikte van 20 mm en het antislip oppervlak R11 A + B + C in Smoke en Coal kleuren in het pakket heeft. Een ideale variant voor deoprit naar de garage, het buitenterras of in de tuin. De manier van betegelen is afhankelijk van de toepassing: op een traditionele dekvloer voor de creatie van een oprit, op gravel, gras of zand, of een installatie middels een verhoogdeFlaviker HANGAR Ash tegels vloer.

 

 

 

 

 

 

 

Flaviker HANGAR tegels
5 (100%) 1 stemmen

Heeft u een vraag over deze tegels of dit artikel?

Naam (*)

Emailadres (*)

Uw vraag

* verplicht