Japans vuur creeert de Refin Kasai tegels

Refin Kasai Fumo tegels

Refin Kasai tegelsDe Ceramiche Refin Kasai tegels zijn, voor wat betreft uiterlijk en benaming, ontstaan uit de Japanse term voor “vuur” en het zich bezighouden met de zogenoemde Shou Sugi Ban. Een procedé dat al eeuwenlang in Japan wordt gebruikt om hout een langere levensduur te geven zodat het beter beschermd is tegen de elementen van de natuur. Dit traditionele proces bestaat uit het verbranden van de buitenste laag van het hout zodat het oppervlakte verhard. Het resultaat wordt Yakisugi genoemd, een compositie van de woorden “yaki” (gegrild) en “sugi” (Japanse cedar). Het verbranden van het hout creëert ook een heel bijzonder visueel effect op het houten oppervlak dat door Ceramische Refin in de Kasai tegels is vervat en in drie kleurtinten Carta, Fumo en Notte, is weergegeven.

Refin Kasai Notte Fumo Carta

Gebrande houtlooktegels met Refin Kasai

Nadat deze klassieke houtwerkwijze in de loop der jaren steeds meer in de vergetelheid is geraakt heeft het onlangs, in lijn met de hedendaagse trend van het combineren van oude en nieuwe woonstijlen in het interieur, een renaissance ondergaan. Gebrand hout dat behandeld is door middel van de Shou Sugi Ban techniek wordt inmiddels dan ook buiten Japan gebruikt als een kenmerkend element voor architectonische projecten. Met de nieuwe collectie eert Ceramiche Refin Kasai de Japanse designcultuur. Kasai maakt van de visuele en haptische eigenschappen van traditioneel verbrand hout een tegelcollectie van fraaie keramische vloertegels en wandtegels met een bijzonder houtlook effect. De elegante tegels zijn perfect voor een interieur dat een ontmoeting wil arrangeren tussen verschillende culturen met een mengeling van traditie en moderne, innovatieve stijlen.

Refin Kasai tegeldecor

Bijzondere Refin Kasai tegeldecors

De Kasai tegels in houtlook decor zijn verkrijgbaar in een 25 x 150cm formaat in de tinten Carta (papier), Fumo (rook) en Notte (nacht). De collectie beschikt over ornamenten die de verbeelding van de opkomende zon weerspiegelen: Sakura Cherry Blossoms, Koi Carp, Take Bamboo, Kanji Ideograms en een abstracte samenstelling van verschillende samurai elementen. Daarnaast is er de speciale versiering Kintsugi, die, met de afwijkende keramische techniek, gemaakt is uit een compositie van de drie verschillende tegeltinten en het toevoegen van een gouden markering. Dit tegeldecor doet denken aan de methode om waardevolle materialen te gebruiken bij het repareren van keramische kunstobjecten.

bron: woonnu.nl

 

Beoordeling

Heeft u een vraag over deze tegels of dit artikel?

Naam (*)

Emailadres (*)

Uw vraag

* verplicht