Novoceram Indigo 63 bijzondere tegels

novoceram indigo

Novoceram Indigo heeft tijdens de laatste editie van Cersaie , de jaarlijkse tentoonstelling voor architectuur en badkamerafwerking, een indrukwekkende en brutale tegelcollectie getoond. Deze Indigo collectie van wandtegels en vloertegels van Novoceram bestaat uit wel drieënzestig verschillende tegels gemaakt van geglazuurd keramiek die allemaal zijn geïnspireerd op iconische tradities. Een combinatie van herkenbare afbeeldingen uit verschillende tijdperken die tezamen tot een waar kunstwerk kunnen worden gevormd, hoewel deze Novoceram Indigo tegels chronologisch en qua stijl erg ver uit elkaar liggen. Denk bijvoorbeeld aan een detail uit een schilderij uit de vijftiende eeuw en een tekening uit een sprookjesboek uit de twintigste eeuw. En toch gaan de twee beelden goed samen in het geheel van het samenstellen van een kunstwerk voor wand of vloer dat uit Novoceram Indigo tegels bestaat. Op elk van de drieënzestig tegels staat een ander object, uit een ander tijdperk, in een andere stijl.

novoceram indigo tegels

Uw eigen ontwerp met Novoceram Indigo tegels

De unieke stijl en mogelijkheden van de wandtegels en vloertegels uit de Novoceram Indigo tegelcollectie geeft een herziening aan keramiek. De afbeeldingen zijn een brutale interpretatie van de antieke techniek die azulejo heeft ontwikkeld. Novoceram Indigo speelt met het contrast tussen de witte achtergrond en de ontelbaar verschillende tinten cobalt blauw. Het is een soort vertegenwoordiging van het fascinerende en suggestieve zwart-wit keramiek decoratie. De Indigo tegels creëren een soort déjà vu dat je krijgt van eens vergeten beelden van gebeurtenissen die in het verleden op een ongedefinieerd moment van ons leven plaatsvond. Het is een methodisch gebrek aan consistentie in de selectie van de onderwerpen en een voortdurende aanpassing tussen hoog en laag, van het triviale en het verfijnde, van klassiek en pop, van cultuur en folklore. Het is een stilistische code die jij zelf kunt ontwikkelen. Wanneer je het op jouw manier doet kun je genieten van je eigen herinneringen en belevingen die je als verwijzingen in je ontwerp kunt verwerken. Niet alleen jij, maar ook anderen kunnen genieten van het de schoonheid en de lichtheid van het ontwerp dat jij creëert.

novoceram indigo badkamer

Geglazuurde tegels te gebruiken voor meerdere doeleinden

Het geglazuurde keramiek van Novoceram Indigo kan voor meerdere plaatsen worden gebruikt. Je kunt de tegels namelijk gebruiken voor op de vloer, of op wand. In combinatie met decoratie tegels met drieënzestig verschillende motieven kun je een tegelontwerp maken die geheel bij jouw interieur past.

Novoceram Indigo 63 bijzondere tegels
3 (60%) 2 stemmen

Heeft u een vraag over deze tegels of dit artikel?

Naam (*)

Emailadres (*)

Uw vraag

* verplicht