Novoceram Petitot tegels geïnspireerd door Petitot

novoceram petitot zinc tegels

De Franse tegelproducent Novoceram komt met een geheel nieuwe collectie tegels, die bedoeld is om binnenshuis zowel muren als vloeren te bekleden. Deze keramische tegels zijn een stijlvol eerbetoon aan de eigenzinnige Franse architect en schilder Ennemond Petitot. Novoceram, een bedrijf dat al sinds 1863 keramische tegels maakt, combineert daarmee bijzondere materialen en patronen, die een unieke look geven aan iedere ruimte van het huis. Van woonkamer tot keuken en naar de badkamer, Petitot vloertegels en wandtegels maken in elk interieur het verschil.
 
novoceram petitot sepia tegels

Petitot, een onbegrepen kunstenaar

Novoceram is trots op de Franse afkomst. Daarom staat de nieuwe tegelserie geheel in het teken van de markante architect, schilder en ontwerper Ennemond Alexandre Petitot. Deze kunstenaar, die tijdens zijn leven grotendeels genegeerd werd, liep ver op zijn tijd vooruit. Hij leefde in de 18e eeuw, en schilderde onder andere zeer elegante werken in een unieke stijl, die goed aansluit bij de designs van de vloertegels en wandtegels van dit bedrijf. Ook stond hij erom bekend verschillende ongebruikelijke materialen te gebruiken, waarmee hij de oppervlakte van zijn werken in het oog liet springen. Daardoor geïnspireerd heeft Novoceram voor de Petitot tegelserie een aantal nieuwe materialen gebruikt voor de tegels.
 
novoceram petitot ecru tegels

De Novoceram Petitot tegelserie

Net als de kunstenaar Petitot zijn ook de tegels in de lijn van Novoceram zeer opvallend. Gebruik van gips, beton en metaal geven opvallende vormen en patronen aan de tegels: een spannende en unieke look, die bij toeval ontstaan is. Net als Petitot in zijn kunst heeft Novoceram de heterogeniteit en diversiteit van verschillende elementen gecombineerd om een geheel eigen esthetiek te creëren – die desalniettemin een zeer natuurlijke uitstraling heeft, en nooit overdadig is. De wandtegels en de vloertegels, die verkrijgbaar zijn in vier kleuren (Ecru, Silex, Sépia en Zinc) en in vijf verschillende maten (oplopend van 30cm bij 60cm tot 60cm bij 120cm), zijn een prachtige hommage aan de tekeningen en kunstwerken van deze unieke Franse kunstenaar, en zouden in geen enkele moderne inrichting misstaan.

 

Novoceram Petitot tegels geïnspireerd door Petitot
5 (100%) 1 stemmen

Heeft u een vraag over deze tegels of dit artikel?

Naam (*)

Emailadres (*)

Uw vraag

* verplicht