Tegeltrends Tile of Spain 2018

Land Lookback tegels

Tegels in woningen en commerciële ruimtes of kantoren vormen een belangrijk onderdeel van het ontwerp en dragen in hoge mate bij aan de hele sfeer en beleving van het interieur. Vaak betreft dit het toepassen van vloertegels maar combinaties waarbij het tegelontwerp doorloopt op de wand worden ook steeds vaker toegepast in winkels of zelfs in de woonkamer thuis. Nieuwe keramische tegeltechnologie maakt het mogelijk om de creativiteit van tegels maximaal te benutten door te spelen met kleuren, vormen, de wijze van betegelen en texturen om ruimtes te ontwerpen met een unieke uitstraling. Onderstaand staan enkele van de meest populaire en innovatieve trends met wand- en vloertegels van Tile of Spain voor 2018.

 

 

 

Cevica Good Vibes tegels

Tegels voor mix & Match

Dit jaar hebben Spaanse fabrikanten van keramische tegels verschillende prints, kleuren en vormen gepresenteerd om de creativiteit bij het indelen van een ruimte te maximaliseren. Bijvoorbeeld met de afgebeelde Good Vibes tegelcollectie van Cevica. Deze bereikt met de verfijning van de donkergrijze zeshoeken op de vloer een evenwicht met de koele kleuren van de met aquamarijn bewerkte zeskantige tegels. Hiermee wordt een gezellige ruimte gecreëerd met een eenvoudige speelse flair en een uitnodigende uitstraling.

 

 

Grespania Coverlam tegels

Materiële fusies tussen wand en vloer

Keramische vloertegels op groot formaat, zoals Coverlam van Grespania, bootsen natuursteen en de natuurlijke invloeden daarop na om een helder uiterlijk te krijgen en tegelijkertijd natuurlijk licht aan te trekken. Tegelijkertijd slagen dergelijke tegels erin het gevoel van continuïteit te creëren met een unieke esthetiek. Wanneer er geen verdeling of herhalende patronen zijn, verdwijnen grenzen en worden de tegelstukken met elkaar verbonden om een oneindige sfeer van ondeelbare fusie te creëren.

 

 

Land lookback vloertegels

Tegels met industriële luxe

Intense tinten en stukken met hoog contrast creëren vloerontwerpen die eclectisch zijn, en dus verschillende stijlen combineren, maar vooral een bijzondere verfijning realiseren. De woeste zwarte en gouden tinten van de Lookback collectie van Land Porcelánico voegen stijl en luxe toe aan een kamer, waardoor de vloer het brandpunt van het ontwerp wordt. De veelvoud aan bijzondere decortegels, inclusief 3D tegels, van de Land Lookback tegelserie versterkt de mogelijkheden van het ontwerpen van een geheel eigen badkamer– of woonkamerinterieur.

 

 

Mayolica Decors Collection

Een Retro erfenis

Met het proces van het digitaal printen van tegeloppervlakken ontstaan nieuwe decoratie mogelijkheden waardoor keramische tegels de erfenis en stijlen van verschillende tijdperken door de tijd heen kunnen visualiseren. Geometrische vloermozaïeken, te zien in de Decors tegelcollectie van Mayolica, roepen gevoelens en herinneringen uit de jaren 60 en 70 op. Met een aantrekkelijk ontwerp dat aangepast is aan de moderne tijd worden klassieke lijnen vol vitaliteit en variatie opnieuw tot leven gewekt.

 

 

Pamesa Piave tegels

Hedendaagse klassiekers

Klassieke keramische vloer- en wandtegels worden gecombineerd met een eigentijdse ambiance en traditionele elementen die zijn aangepast aan een moderne inrichting. Op hout geïnspireerde tegels  zoals de CR Piave-serie van Pamesa, zijn perfect afgestemd op het gebruik van trendy kleuren en bieden meer toegevoegde waarde aan interieur ontwerpen dan natuurlijke hardhouten vloeren.

 

 

STN Ceramica Rainwood tegels

Beweging en beweging

De kenmerken van bepaalde patronen, zoals het chevron legpatroon van Rainwood van STN Ceramica, zorgen voor functionaliteit en stabiliteit in de een ruimte, maar zorgen ook voor energie dankzij de verschillende tinten. Het patroon is opvallend, maar niet aanmatigend en geeft de ruimte een uniek ontwerp.

Beoordeling

Heeft u een vraag over deze tegels of dit artikel?

Naam (*)

Emailadres (*)

Uw vraag

* verplicht